Træn din hjerne glad på 21 dage

Det lyder måske usandsynlig, men det kan lade sig gøre at blive et gladere menneske med bare 5 minutter indsats hver aften. Hver aften skal du fokusere på 3 positive ting i hverdagen, og hermed får du omprogrammeret din hjerne til at spotte de positive ting i hverdagen. Dette resulterer i større velvære og sundhed. Personer som har prøvet dette udtaler at de: ” bliver gladere, smiler mere, kommer hurtigere videre, når noget alligevel går galt, og de sover en fantastisk søvn hver nat.” Og du kan gøre det samme.

Teknikken: 3 positive ting

Teknikken ”3 positive ting” foregår således at du skal skrive 3 ting fra din dag ned på et stykke papir, som har gjort dig glad eller du har været taknemmelig for er sket den pågældende dag – og der må ikke være gentagelser på listen.

21 dage er det antal dage der skal til for at skabe nye forbindelser i hjernen, og herefter vil du lægge mærke til positive ting i din hverdag. Og det virker!

Ny vane

Læg en notesblok på dit natbord, og gør det til en vane hver aften at skrive de 3 positive ting ned. På den måde får du også gennemgået din dag, hvilke mennesker du har snakket med, og hvad du har oplevet. Det kan for nogle i starten være svært at finde 3 ting hver dag, men med lidt øvelse er det nemt. Det kan være store ting – som at jeg landede en vigtig opgave i firmaet – til de helt små ting som at jeg fik en baby til at smile til mig i bussen.

Slut dagen med en succes

Ved at ligge øvelsen om aftenen går du i seng med en god følelse over at din dag har været positiv, og at du har gjort noget godt, og du ligger dig til at sove med et smil på læben, og du fortrænger måske de negative ting som ellers kan fylde i hovedet om aftenen.

Det er vigtigt at holde ved, og lave øvelsen hver dag hvis den skal have den effekt du søger. Ved at skrive de positive ting ned, kan du altid gå tilbage og mindes de gode ting, der er sket for dig.

kilde: https://www.linkedin.com/pulse/s%C3%A5dan-tr%C3%A6nede-jeg-min-hjerne-til-bedre-hum%C3%B8r-p%C3%A5-blot-21-andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *