Ny forskning om stress og tid

Stresspatienter er stadig ikke på toppen efter et år

Ny forskning fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning, kaster lys over stresspatienters udfordringer – også på længere sigt.

Psykologen, Anita Eskildsen, som er en af forskerne bag undersøgelsen, testede for ét år siden en gruppe stress-patienter, i forhold til opgaver omkring opmærksomhed og hukommelse. Nu, ét år efter, er denne test blevet lavet igen, med samme deltagere og opgaver, hvor resultaterne viser fremgang, men stadig plads til forbedringer. Selvom gruppen af stress-patienter klarede sig dårligere end den raske kontrolgruppe i samtlige kognitive tests, er Anita Eskildsen dog fortrøstningsfuld:

Disse patienter har også været stressede inden for det seneste år, og selvom de fleste er tilbage i arbejde, kan der godt være et efterslæb, selvom man egentligt er raskmeldt. Det er også værd at bemærke, at patienterne fortæller om dårligere søvn end kontrolgruppen – det i sig selv kan påvirke deres kognitive færdigheder”.

Patienternes sværeste opgave er, at tilegne sig ny viden. Anita Eskildsen opfordrer derfor til tålmodighed og kommer med et par enkelte råd til stressramte arbejdsgivere:

  • Medarbejderens kognitive vanskeligheder kan fortsætte et stykke tid.
  • Italesætte de opgaver, der er særligt udfordrende, og så skære ned på dem.
  • Ekstra god tid og ro til varetagelse af opgaver, specielt ved de særligt udfordrende.

 

http://www.arbejdsmiljoviden.dk/nyt/nyheder/2016/august/24_stresspatienter-er-stadig-ikke-paa-toppen-efter-et-aar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *