Hvordan kan en gåtur øge din sundhed og trivsel?

Det er ikke alle der sætter pris på en løbetur, og det er her en gåtur kommer på banen. En gåtur er et rigtig godt alternativ, da det ikke belaster kroppen nær så meget.

Træningsekspert, Birgitte Nymann, udtaler at en gåtur kan gøre underværker for din sundhed, og at man ikke behøver hårde løbeturer og lange turer i fitnesscentret.

”Når du går, kommer tusindvis af dine muskelceller på arbejde, og du bruger næsten lige så meget energi på at gå en kilometer, som du gør, når du løber en kilometer. Det anbefales, at du som minimum går 10.000 skridt om dagen, og det er noget, som langt de fleste kan holde til. I modsætning til f.eks. løb belaster du nemlig ikke kroppen i særlig høj grad, når du går”, forklarer Birgitte Nymann.

Udover at øge din kondition, giver en gåtur også tid til refleksion og ro. Brug gåturen til at koble af i hjernen, mærke blodet i årerne, trække den friske luft ind i lungerne og bare nyde alle de forskellige sanseindtryk. Det gør underværker for både krop og sjæl.

Kilder: http://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/derfor-kan-en-gaatur-goere-undervaerker-din-sundhed?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=sunde-tips og http://trivselogvelvaere.dk/et-aeble-om-dagen/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *