“Hjernestarter…”, af Troels W. Kjær, hjerneforsker/overlæge

Hjernetræning – en ny vej til fornyet livskvalitet

Den danske hjerneforsker, Troels Wesenberg Kjær, forudser en ny trænings- og aktivitets-trend: hjernetræning. Udbredelsen af viden om hjernens træningsmuligheder vil skabe helt nye hobbyer der i fremtiden vil inkludere hjernetræning som en selvstændig del af aktiviteterne.

 

Den bogaktuelle, danske og aktivitets-eksperimenterende hjerneforsker, Troels Wesenberg Kjær, er fra den kommende fredag en såkaldt ’’hylde-varmer’’ i de danske boghandler med hans nye bog Hjernestarter – Sådan træner du din hjerne. Bogens sigte er at udbrede og styrke den voksende opmærksomhed og interesse for hjernetræningens gavnlige effekt på mennesker, samt at inspirere hjerne-entusiasterne til at gøre det på sjovere og anderledes vis.

Hjernetræningen som en selvstændig aktivitet vil af mange af os associeres med udenadslære af fx tallet phi, soduko eller andre mentale øvelser der har et logisk/matematisk udgangspunkt. Dette er en udbredt opfattelse og et billede af hjernetræningens aktiviteter, der er forkert, ifølge Kjær, idet at det er en misforståelse at det kun er de logisk-kognitive-operationer der er styrkende for hjernen. Dette giver forfatteren udtryk for er forkert, idet at hjernen udvikles gennem udfordring – og ikke gennem logik – således forstået at alle nye og uvante tanke-operationer faktisk bidrager til en formindskelse af den mentale alderdom.

 

Gør noget nyt – og gør dermed noget godt for dit hoved og dets mentale sundhed

Kjærs pointer fra hans hjerneforskning kan således opsummeres og populariseres til en opfordring til at vi alle kunne få et godt udbytte af at kaste os selv ind i nye og uvante situationer. Menneskers liv og livslevned er forskelligt; men pga. hjernens styrkelse gennem nye aktiviteter, da har vi det til fælles at vi alle med nye aktiviteter vil kunne styrke vores hjernes sundhed. Er du ikke musikalsk, så prøv et instrument eller at klappe i takt; er du uøvet i at strikke eller snitte, vrikke og vugge; så vil du kunne få styrket hovedet gennem nye og anderledes aktiviteter som fx at snitte en kaffeske, strikke et par grydelapper, slå dig løs på stuegulvet eller hvad du selv kan finde på.

Det hele kunne måske blive lidt sjovere, hvis man bød sig selv de nye oplevelser – og så er det samtidigt sundt!

 

Vil du læse mere; se her: http://politiken.dk/forbrugogliv/art5882137/Hold-din-hjerne-i-form-f%C3%A5-det-sjovere-og-uds%C3%A6t-forfald

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *