Overlæge Lone Fjorback har i 20 år beskæftiget sig med stressede og deprimerede danskere. Hun har også arbejdet med mindfulness, og hun mener, at det er den bedste kur.
Undersøgelse peger på, at mindfulness er i vækst. Man behøver ikke tro på noget eller ændre sit liv, forklarer lektor om praksissen, der passer til nutidens samfund.
Lektor Jørn Borup, udtaler:
“Det kan være en terapi for folk med stress, mens andre bruger det som en form for wellness, hvor man forsøger at styrke krop og sind.”
Lektor Karen Lisa Salamon supplerer og siger:
“Mindfulness er et bredt tilgængeligt og et ikke-problematiseret tilbud til løsning af et meget aktuelt problem på bl.a. arbejdsmarkedet: Vi skal som medarbejdere løbe stadig hurtigere og være i konstant selvudvikling, ikke mindst efter finanskrisen.”
Mindfulness er karakteriseret ved, at det lanceres som en uforpligtende praksisform:
“Man behøver ikke tro på noget, melde sig ind i noget eller ændre sit liv. Og der er ingen etiske imperativer, man behøver leve op til. Mindfulness er en umiddelbar, teknisk løsning, som passer til vores teknokratiske samfund, hvor for eksempel den aktuelle flygtningesituation gøres til en debat om tal frem for etik.”