5 gode råd til at genfinde balancen mellem arbejdsliv og privatliv

Job-detox: 5 gode råd til at genfinde balancen mellem arbejdsliv og privatliv

Rigtig mange mennesker har svært ved at finde balancen mellem arbejdsliv og privatliv – ganske enkelt fordi balancen i mange tilfælde ikke eksisterer. Vi kender det alle sammen; chefen ringer, når vi sidder midt i aftensmaden og mailboksen er ved at eksplodere inden sengetid. I dag tager vi arbejdet med hjem et par timer om aftenen – og afbryder gerne arbejdet midt på dagen for at tage til lægen. Vi har fået meget mere selvbestemmelse, hvilket betyder, at vi i langt større grad skal administrere vores tid og finde en balance mellem arbejde og privatliv.

5 råd, der kan hjælpe dig til at genfinde balancen mellem arbejdsliv og privatliv;

  1. Gør tiden og aftaler med familie, venner og dig selv til en del af din kalender. En kalender skal ikke kun rumme alle vores ”to-do-lister”, den skal også rumme alle de gode og sjove ting, som er med til at genoplade vores batterier. Ved at notere det hele i kalenderen har du både noget at se frem til og samtidig vil det øge chancen for, at du får overholdt dine aftaler – hvilket i sidste ende vil gøre dig glad og give dig mere overskud.

 

  1. Drop de aktiviteter, som tager din energi og din tid. Brug tid på det, som gavner dig og gør dig glad. Ofte bruger vi rigtig meget tid på de sociale medier – kunne du få noget dejligere ud af den tid?

 

  1. Tænk over alle dine pligter. Udfører du dem på en måde, som gør dig glad eller bliver de mere en pestilens? Kunne du udføre nogle af dem på en nemmere måde – og stadig få nogenlunde samme slutresultat? Nogle gange er det nødvendigt at tage den nemme løsning i livet – og det er helt legalt. Kan du fx lide at lave mad, så tilbered et par måltider til din veninde eller naboen, der ikke har samme interesse, men som til gengæld kan lide at slå græs – også dit.

 

  1. Bevæg dig. Bevægelse giver dig energi til mange af dagens andre gøremål. Bevægelse behøver ikke være kedeligt eller tage tiden fra andre ting. Har du overvejet at en gåtur eller cykeltur med børnene eller hunden også går under ”bevægelse”? Det er ofte, når vi bevæger os, at vores tanker får frit løb – det er her vi udvikler ideer og bliver inspireret.

 

  1. Start stille og roligt. Start med et område af gangen – og tillad dig selv at holde fri, når du har fri og arbejde, når du er på arbejde.

 

 

Kilde: http://www.femina.dk/psykologi/job-detox-5-gode-raad-til-genfinde-balancen-mellem-arbejdsliv-og-privatliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *